Mijn favorieten

Energielabel

Hoe energiezuinig uw woning is, speelt een steeds grotere rol bij de verkoop van uw woning. Zo kan een positief energielabel net dat zetje geven om over te gaan tot een bod. En dat niet alleen: een energielabel is bij de verkoop van uw woning verplicht.

Aanvragen energielabel
Heeft uw woning nog geen definitief energielabel of heeft u de afgelopen jaren veel duurzame verbouwingen uitgevoerd? Dan moet u bij de verkoop van uw woning een (nieuw) energielabel aanvragen.

Bij de aanvraag van een energielabel moet u meerdere vragen over uw woning beantwoorden. Bijvoorbeeld over de isolatie in uw woning of de aanwezigheid van dubbel glas. Van Dam Makelaars heeft ruime ervaring met het aanvragen van energielabels en staat u graag te woord bij vragen. Besteedt u de aanvraag van een energielabel liever uit? Ons kantoor kan dit voor u regelen.


Soorten labels
In Nederland hebben we verschillende categorieën om aan te geven hoe energiezuinig een woning is. Een woning met het energielabel A is energiezuinig en een huis met energielabel G behoort tot de minst energiezuinige woningen. Heeft u onlangs een nieuwbouwwoning met zonnepanelen gekocht? Dan kan het zijn dat uw woning zelfs het energielabel A++ heeft.

Verduurzamen woning
Het energielabel is ingevoerd om woningeigenaren bewust te maken van het energieverbruik van de woning. Merkt u dat het energielabel van uw woning de verkoop negatief beïnvloedt? Dan kunt u overwegen zelf de woning te verduurzamen. Hiermee geeft u de woning een hoger label. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zonnepanelen of dubbel glas. Van Dam Makelaars denkt graag met u mee welke investering een positief effect heeft op uw vraagprijs.

Meer weten over het energielabel?
Wilt u meer informatie over het energielabel en de verkoop van uw woning? Laat uw gegevens achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring